petak, 28 april 2017 09:13

Treći dječiji maskenbal Sportsko-rekreativnog centra

3 dječji maskenbal u Baru. Sportska Dvorana Topolica. 2017 001

 

Treći dječiji maskenbal Sportsko-rekreativnog centra Bar, na kome su učestvovala djeca predškolskih ustanova iz barske opšine održan je juče u prepunoj Sportskoj dvorani Topolica.

Na maskenbalu je učestvovalo 700 djece, a članovi žirija, u sastavu: direktor Sportsko-rekreativnog centra Branislav Nenezić, direktorica JU Vukosava I. Mašanović Gordana Mijović, potpredsjednica Opštine Bar Slađana Živanović, glumica Vesna Vujošević i pjesnik za djecu Rajko Joličić, imali su jako težak zadatak. Na kraju su donijeli odluku da 3. mjesto pripadne maski „Vrtićka ekadrila“ vaspitne jedinice Pužić Veseljko. Drugo mjesto je pripalo mališanima iz vaspitne jedinice Mali princ sa maskom „Slatka čarolija“, dok je 1. mjesto jednoglasno pripalo maski „Zmaj“, odnosno vaspitnoj jedinici Mala maslina.

Po prvi put, dječiji maskenbal je imao i humanitarni karakter, na kome su se prikupljala novčana sredstva za pomoć u liječenju našeg sugrađanina dvanaestogodišnjeg Luke Mijača, kojem je ustanovljeno rijetko genetsko oboljenje - Friedreichova ataxia. Na ovom humanitarnom događaju se prikupilo 2 482 eura pomoći, a Sportsko-rekreativni centar Bar će nastojati da u narednom periodu organizuje još manifestacija za pomoć malom Luki u njegovoj borbi.

Svi ljudi dobre volje i dalje mogu pomoći, uplatom na broj žiro računa 535-0600200104746-30, na ime Lukinog oca Dejana.