ponedjeljak, 20 mart 2017 08:55

Real Madrid najbolji na košarkaškom turniru „U16 Basketball Cup - Bar 2017“

Real I pobjednik turnira

 

Trijumfom kadetskog sastava Reala iz Madrida, u Sportskoj dvorani Topolica poslije 18 odigranih mečeva završen je trodnevni međunarodni humanitarni turnir „Bar 2017 Basketball Cup“.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Nakić sa 21 poenom, dok se u turskoj ekipi izdvojio Kircman sa 18 koševa.

Za MVP turnira proglašen je igrač madridskog Reala Usman Garuba Alari, a plakete i pehare dobili su predstavnici svih klubova.

Treće mjesto na turniru osvojila je kadetska reprezentacija Crne Gore koja je bila bolja od berlinske Albe 73 – 63, koja je završila četvrta. Peta je U16 selekcija Izraela koja je savladala podgoričku Budućnosti 80 – 60, koja je na kraju šesta. Košarkaši barskog Mornara su osvojili sedmo mjesto nakon pobjede nad nikšićkim MNE Team-om 66 – 54, koji su završili osmi. Najbolji u pobjedničkoj ekipi sa 17 poena bio je Marko Vesković, a pratili su ga Ibrahim Cenović sa 15 i Lazar Labović sa 10. U ekipi iz Nikšića istakli su se Krivokapić sa 13, Milović sa 12 i Butorović sa 10 poena
.
Premijerni barski turnir opravdao je očekivanja, a pregovori su u toku da ovaj turnir postane tradicionalan u Baru.

Među brojnim gostima na turniru je bio iskusni trener, čuveni Pini Geršon, koji je trenutno generalni menadžer nacionalnog tima Izraela. Pored Geršona, gost na turniru bio je Ivo Nakić bivši igrač Cibone, Partizana, Manrese i mnogih drugih timova, čiji je sin Mario Nakić igrao u Baru i bio jedan od najboljih igrača kadetskog sastava Real Madrida.

Sav prihod od humanitarnog turnira je namjenjen za izgradnju dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u Baru.

KK Fenerbahce