ponedjeljak, 11 mart 2019 11:07

Proglašeni sportisti Bara za 2018 godinu

SPORTISTI BARA

 

Članica karate kluba “Bar” Vasilisa Bujić u ženskoj i Nemanja Vranješ, košarkaš “Mornara”, u muškoj konkurenciji, sportisti su Bara za 2018. godinu.


Njima su na prigodnoj svečanosti u velikoj sali SO Bar uručene nagrade od strane predsjednika Opštine Dušana Raičevića i potpredsjednice Opštine Bar Tanje Spičanović.
Za najboljeg trenera u prošloj godini proglašen je Mihajlo Pavićević, šef struke KK Mornar koji je sa ovom ekipom osvojio titulu šampiona Crne Gore i bio finalista Kupa, dok je po izboru KSCG proglašen za najboljeg trenera u 2018.godini.


Za sportskog radnika u 2018. godini, proglašen je Nenad Vujanović čelni čovjek ŽOK ’’Luka Bar’’ i član predsjendištva OSCG. Vujanović je dugogodišnji uspješni rukovodilac ovog sportskog kolektiva koji se u svojoj istoriji okitio sa devet titula prvaka Crne Gore i sedam puta osvajao Kup Crne Gore.
Sportska ekipa godine je košarkaški klub ’’Mornar’’ . Barski tim je u 2018. godini postao državni šampioni naše zemlje, bio finalista Kupa Crne Gore, te polufinalista ABA lige, kao i česnici ULEB Cup-a za 2018/19.


Komisija je dodijelila i dvije specijalne nagrade i jedno posebno priznanje. Specijalna nagrada otišla je u ruke odbojkaških predstavnika iz Bara.

To priznanje je pripalo liberu, ŽOK’’Luka Bar’’ i reprezentativki Crne Gore Melisi Cenović. Ona je po izboru OSCG proglašena za najbolju odbojkašicu u Crnoj Gori u 2018 godini, dok je sa ŽOK ’’Luka Bar’’ bila šampion Cren Gore.

Druga specijalna nagrada pripala je Nikoli Masoničiću, treneru ŽOK ’’Galeb’’. On je sa ovim klubom u 2016. i 2018. osvojio Kup Crne Gore, dok je sa juniorkama Crne Gore zauzeo prvo mjesto u 2017. godini. Sa kadetskom reprezentacijom naše zemlje kao selektor bio je prvi na prvenstvu Balkana 2018. godine. Trenutno je selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore.


Posebno priznanje od Komisije dobio je dugogodišnji sportski i fudbalski radnik iz našeg grada, Dino Karađuzović. On je već dvadesetak godina sekretar FK’’Sloga’’ iz Starog Bara. Pored toga je delegat na fudbalskim utakmicama Južne regije, član Skupštine FSCG u tri mandata, dobitnik prestižne nagrade FSCG 2003. godine, te dobitnik priznanja Fudbalskog saveza opštine Bar za 2015. godinu, kao i dobitnik nagrade Fudbalskog saveza Južne regije za 2016. godinu.
Na svečanosti su uručene plakete najboljim u 2018 godini klubovima,pojedincima I perspektivnim sportistima Bara,po odluci komisije koja je ove godine radila u sastavu : mr Tanja Spičanović (predsjednica) i članovi Zorica Đukić, Branislav Nenezić, Ilija Kovačević i Nemanja Janković, dok je sekretar bio Stevo Nikočević.