Donnerstag, 26 April 2018 11:26

Magična noć u “Topolici”

maskenbal 1

 

IV Maskenbal Sportsko-rekreativnog centra Bar održan je sinoć u Sportskoj dvorani Topolica, na kome je učestvovalo oko 750 naših najmlađih sugrađana iz JVU “Vukosava Ivanović Mašanović”, PPU “Bajka” i PPU “Svetionik”.

Pred više od oko dvije hiljade ljudi, mališani su se predstavili sa 12 grupnih maski, koji su sa svojim kreativnim maskama i dobro uvježbanim koreografija mamili osmjehe i aplauze kako publike, tako i stručnog žirija koji su činili: potpredsjednica Opštine Bar Slađana Živanović, dirigent i predsjednik hora “Antivari Musica” Miro Kruščić, profesor fizičkog vaspitanja i rukovodilac KUD “Rumija” Dražen Kaljević , akademski slikar Dalibor Dado Ćetković i balerina Radmila Škuletić. Na žiriju je bio itekako težak zadatak da izaberu najbolje, ali kako su i sami rekli “nijanse su odlučile”.

Treće mjesto (muzička linija), po odluci žirija je dodijeljeno mališanima iz područne jedinice "Mala maslina" iz Starog Bara vrtića "Vukosava Ivanović Mašanović", koji su se predstavili sa maskom "PORODICA DIMNJAČARA". Druga nagrada (muzička linija i digitalni foto-aparat) pripala je takođe vrtiću "Vukosava Ivanović Mašanović" - područna jedinica "Pužić veseljko", starija grupa I,II i III , Bjeliši, sa maskom "MAŽORETKE". Prvu nagradu (lcd televizor) odnijela je grupa "UHVATI RITAM AFRIKE" vrtića "Vukosava Ivanović Mašanović" - područna jedinica "Delfin", Topolica.

Nagrade najboljima uručio je direktor Sportsko-rekreativnog centra Bar, Branislav Bane Nenezić, koji je nekoliko puta u toku trajanja maskenbala podsjetio koliko je važno da pokažemo solidarnost i humanost, pozivajući sve prisutne da doniraju, koliko su u mogućnosti, pomoć za jednogodišnju Mašu Baošić iz Sutomora, kojoj je novac potreban za liječenje u Turskoj.

Na ovoj manifestaciji prikupljeno je 683,95 eura, a u vremenskom periodu održavanja maskenbala poslato je oko 500 poruka pomoći za Mašu.

Za Mašin osmijeh je potrebno još sredstava, koje i dalje možete omogućiti slanjem sms poruke 19 na 14543, ili uplatom na žiro račun 520-14716-62 ili putem deviznog računa 520042-8756-31.